Image

Flott troshistoriekveld med Jens Petter Jørgensen

personar-Jens_Petter_Jorgensen-20131025Onsdag 21. oktober kl 19:30 inviterte vi
til en kveld med fokus på troshistorie.
Vi hadde invitert landets fremste ressurs,
Jens Petter Jørgensen, til å gi oss en liten
innføring i dette spennende emnet.

 

IMG_4821

Det er aldri lett å vite om vi klarer å mobilisere for noe som ikke skjer søndag kl 11:00. Det ble til at 30 personer fant veien til baptistkirken og vi fikk en flott kveld sammen.

Troshistorien er egentlig et vitnesbyrd, men i utvidet forstand. Det handler ikke bare om en gang levde jeg uten Jesus og da var alt fælt, så traff jeg Jesus og da ble alt bra. Troshistorien er større og ærligere. Den omhandler hele vandringen med Gud, både fjelltoppene og bølgedalene. Den hjelper oss til å se personer og hendelser som har gitt troen vår næring og gjort den større og tryggere for oss. Vi vil også gjenkjenne det som har gjort troslivet trangt og slitsomt.

Ett av målene er å finne en grunntone av takknemlighet for livet, troen og de som har hjulpet oss i vår vandring. Ett annet mål er å kunne dele vår vandring på godt og vondt med andre. Dette vil kunne være til trøst, oppmuntring og hjelp for andre. I en menighet eller et fellesskap der vi deler troshistorien med hverandre vil vi komme nærmere hverandre. Vi vil se hverandre slik vi faktisk er, ikke slik vi ønsker å framstå eller slik de andre tror at vi er.

Troshistorien vil også sette oss i stand til å dele troen vår på en mer livsnær og troverdig måte med de menneskene rundt oss som ikke enda kjenner Jesus.

Vi sitter igjen med takknemlighet og motivasjon til å jobbe med vår troshistorie; for vår egen del, for våre trossøsken og medmenneskers del og for at Jesus skal bli synlig for nye mennesker.