Image

Sliter du? Det gjør jeg og!


Min påstand er følgende: Alle har noe de sliter med!

Jeg for min del må konstant jobbe med mine utfordringer. Jeg har kanskje ikke de mest synlige og åpenbare problemene. Livet mitt ligger ikke i ruiner. Det er heller ikke sånn at jeg ikke klarer å fungere i hverdagen fordi mine problemer tar fullstendig styringen.

Likefullt erkjenner jeg at det er en del områder av livet mitt som fungerer såpass dårlig at det hemmer meg. Det skaper problemer i forhold til min egen hverdag, menneskene rundt meg, jobben min, mitt Gudsliv og min frimodighet.

Jeg tror at dersom vi våger å stoppe opp og gjør en ærlig evaluering så vil vi innse (og forhåpentligvis innrømme) dette enkle faktum: på ett eller flere områder er det sår, uvaner eller avhengighet som hemmer oss og lager krøll i våre liv.

For min del handler dette blant annet om et lavt selvbilde, som igjen skaper frustrasjon, sinne og isolasjon. Resultatet at jeg har en tendens til å velge dårlige metoder for å flykte fra realiteten og undertrykke de ubehagelige følelsene.

Derfor takker jeg Gud for Celebrate Recovery (heretter forkortet til CR). Her har jeg et fellesskap som ikke handler om å prestere, som ikke handler om å fremstå som fullkommen. Det er et fellesskap der vi møter hverandre sånn som vi faktisk er, ikke sånn som vi ønsker at vi skulle være. Her kan du møte mennesker som er åpne med hva de sliter med.

Det beste med CR er at det stopper ikke med erkjennelsen av at jeg sliter, CR programmet peker på en vei til frihet! Det handler om å la Gud få slippe til med sin nåde inn i alle livets utfordringer. Her kommer vi sammen i erkjennelsen av at vi alle har noe vi sliter med, vi deler dette med hverandre og tar imot og feirer Guds gjenopprettende nåde. Vi erfarer at Gud tar våre byrder, og dette deler vi også dette med hverandre.

Er du lei av å bære din byrde alene?

Er du trøtt av å prøve å undertrykke de ubehagelige følelsene?

Er du lei av å bære en maske og spille skuespill?

Da har vi i Baptistirken et tilbud til deg hver torsdag kl 19:30 og som du sikkert har skjønt heter det Celebrate Recovery. Her møter vi livet sånn som det er, og vi søker den kraften som kan gjøre en forskjell i alle menneskers liv; Guds fantastiske nåde. Bli med oss i fellesskapet og vandringen sammen med oss til frihet.

Her kan du lese mer om Celebrate Recovery i Baptistkirken på Hana